Ovocné stromy vrúbľujeme za kôru

Ovocné stromy vrúbľujeme za kôru

Ako preštepujeme za kôru? Je to veľmi vhodný spôsob, keď aj do hrubších konárov môžeme naštepiť takú odrodu, ktorá nám vyhovuje. Kôra od drevnej časti sa dá v tomto období ľahko odlúpiť a po narezaní ľahko zasunieme pod kôru vrúbeľ.

Z trpaslíka obor

Z trpaslíka obor

Aké podpníky rozoznávame? Generatívny podpník je podpník, ktorý nám vyrastie z jadierka alebo kôstky ovocného stromu.

Vyhľadávaná pochúťka

Vyhľadávaná pochúťka

Ako ošetrujeme jahody? Pestujeme ich najviac tri roky po sebe, pretože v ďalších rokoch sa úrodnosť značne znižuje a zvyšuje sa množstvo hubových a živočíšnych škodcov. Trsy jahôd majú byť od seba v riadku na 40 cm a medzi riadkami ponechávame priestor 70 - 80 cm.

Apríl v záhrade

Apríl v záhrade

Ak nám počasie konečne dovolí s jarnými prácami, začneme do záhrad a do polí vysievať jednotlivé druhy zeleniny a vysádzať drobné ovocie a ovocné stromčeky.

Vrúbľovanie do boku

Vrúbľovanie do boku

Ktoré druhy týmto spôsobom preštepujeme? Menej kvalitné odrody viniča hroznorodého môžeme na jar preštepiť tak, že do hrubších kmienikoch naštepíme také odrody viniča, ktorým sa v našich pôdno-klimatických podmienkach darí.