Výroba v pivovare pokračuje, všetci zamestnanci sú negatívni

0
260
Pivovar - Ján Čerkala. Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko

(pv) – Zdravie a bezpečnosť zamestnancov sú pre Pivovar Šariš najvyššou prioritou, preto už v marci zaviedli prísne opatrenia, ktoré sú v závode platné doteraz. Okrem nových preventívnych hygienických postupov, vykonali aj viaceré zmeny vo výrobnom procese, čo sa z dlhodobého hľadiska ukázalo ako rozhodujúce. 

V súvislosti s víkendovým plošným testovaním medzi viac ako 150 zamestnancami výroby v Pivovare Šariš neevidovali žiadny pozitívny výsledok antigénových testov. Výroba a logistika tak pokračujú bez komplikácií. Samozrejme, situáciu pred testovaním intenzívne vyhodnocovali a na všetkých úrovniach od výroby, cez logistiku až po kancelárie mali pripravené záložné tímy, ak by sa u kľúčových zamestnancov vyskytol pozitívny výsledok testovania.

Pod vplyvom druhej vlny pandémie sme opäť obmedzili počet pracovníkov v závode, upravili sme režim vo všetkých spoločných priestoroch ako sú výrobná hala, jedáleň, šatne, ale aj miesta vyhradené na fajčenie. Zamestnanci, ktorým to pracovná náplň dovoľuje, naďalej pracujú v režime home office. Zjednodušili sme tiež niektoré procesy vo výrobe, pri maximálnej možnej miere jej základnej udržateľnosti,“ uviedol generálny manažér Pivovaru Šariš Ján Čerkala.

Dodal, že pivovar je prevádzke a zároveň výrobu prispôsobujú aktuálnemu dopytu. Predĺžili spoluprácu s 12 sezónnymi pracovníkmi, ktorí sú obvykle najatí len na letnú sezónu. „Zostanú u nás predbežne do konca roka. Po všetkých stránkach sme tak pripravení reagovať na zvýšený záujem o pivo balené vo fľašiach a plechovkách. V nastavených hygienických opatreniach pokračujeme a veríme, že aj do budúcna bude počet nakazených čo najnižší,“ poznamenal Čerkala.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu